contact us

Email Ons

info@alpha-deurne.nl

SNEL CONTACT

Ervaringen

“Ik vind veel rust bij God. Wat er ook gebeurt, ik voel zijn aanwezigheid in mij. Het gevoel van leegte is weg. Vroeger probeerde ik het op eigen kracht, maar nu vertrouw ik op God. Ik hou nog steeds van mijn werk; ik heb dezelfde baan, dezelfde vrienden. Maar ik ervaar dat God me van binnenuit verandert. Alpha was het mooiste geschenk dat ik kon krijgen.”

Roliena Alpha cursist

‘Ik voelde me best wel eenzaam. Ik had zoiets van: wat is mijn doel? Zit er iets achter dat ik hier op aarde ben? Is er een God die mij heeft gemaakt?’

Daniëlle (23), bezig met haar Master Moleculaire Levenswetenschappen, is zesdejaars lid bij Ichthus Wageningen en gaf daar Alpha Students. Ze is niet christelijk opgevoed, maar komt als tiener met het geloof in aanraking. “Mijn ouders deden er niets mee en ik zat op een openbare school. Misschien hoorde ik tijdens de levensbeschouwingslessen wel eens iets over het christelijk geloof, maar dat was heel theoretisch en onpersoonlijk. Op school had ik vrij weinig vrienden. Ik voelde me best wel eenzaam.

Toen ik vijftien was, ben ik door een jongen van de middelbare school die christelijk is, geïnteresseerd geraakt in wie God is en wat geloven betekent. Ik zag hem een keer Bijbellezen en vroeg hem: ‘Wat lees je? Wat betekent dat? Waar gaat dat over?’ Hij vertelde dat het voor hem heel belangrijk is om God te leren kennen en een persoonlijke relatie met Hem te hebben. Het raakte me wel … dat God je waardeert zoals je bent en dat je zijn liefde niet hoeft te verdienen. Ik ben toen zelf in de Bijbel gaan lezen.”

“Dat ik meer over God wilde weten, had met mijn eenzaamheid te maken”

Daniëlle Alpha cursist